Energia ja sähkönjakelu

Energia ja sähkönjakelu

Energia ja sähkönjakelu

Ratkaisutarjontamme käsittää sekä pien- että keskijänniteverkon tuotteet sähkönjakelun kohteisiin, sähkölaitoksille, verkkoyhtiöille, teollisuudelle ja urakoitsijoille:

  • sulakesuojaukseen liittyvät tuotteet, kuten jonovarokekytkimet, varokealustat, kahvasulakkeet ja erikoissulakkeet
  • kaapelijako- ja haaroituskaapit
  • keskijännitemaakaapelit, kaapelipäätteet ja -jatkot
  • laitteiden ja järjestelmien ylijännite- ja salamasuojaus
  • rakennusten salamasuojaus ja maadoitustarvikkeet
  • kattava valikoima työturvavälineitä pienjännitteelle (<1000 V), keskijännitteelle (3-36 kV) sekä suurjännitteelle (110 -420 kV)
  • laaja valikoima erilaisia sähköverkon valvonta- ja mittalaitteita, jotka soveltuvat etävalvonta- ja energiahallintasovelluksiin
  • asennustarvikkeet

Finn Electricillä ja Klinkmannilla on pitkä kokemus energiasovellusten Smart Grid tiedonsiirrosta ja automaatiosta.Teollinen internet tuo sovelluksiin ja niiden valvontaan paikasta riippumattoman valvonnan ja ohjauksen – saat juuri olennaisen tosiaikaisen tiedon oikeille henkilöille kussakin tilanteessa. Reaaliaikainen tietokanta kerää tiedot myös pitkäaikaista analyysia varten.

Tekniset asiantuntijamme ja kehitysyksikkömme auttavat oikean automaatio-  ja IoT-sovelluksen sunnittelussa ja asennuksessa.  Finn Electric automaatioratkaisuun on helppo liittää niin uudet kuin jo asennetut valvottavat kohteet ja laitteet, mikä minimoi kustannukset ja projektiajat. Energiantuotanto, sähkön ja kaukolämmön jakelu sekä jakeluverkkojen valvonta ja ennakoiva ylläpito, kaikki eri kohteet samalla ratkaisulla. FE/Klinkmann on mukana suomalaisissa energiateollisuuden IoT kehityshankkeissa. Kysy lisää, miten IoT ja Smart Grid saadaan helposti sinun sovellukseesi.

Tulevaisuuden sähköverkkojen salama- ja ylijännitesuojaus

Katso webinaari salama- ja ylijännitesuojausmääräyksistä, ennen kaikkea niiden viimeisimmistä muutoksista.

Tallenne on nauhoitettu 2020, maaliskuussa. 

Jean Müller kaapelijakokaapit komposiitista

Asiakkaamme: Vuosaaren Satama

JM kaapelijakokaapit komposiitista varmistavat sähkönjakelun toimivuuden myös kovassa ympäristössä. Vuosaaren Satama valmistui vuonna 2008. Satama-alueen pinta-ala on 150 hehtaaria. Sataman käytettävyyden ja sähkönjakelun tulee olla huippu luokkaa-kustannus tehokkaasti

Lue lisää →

PJ-verkon sulakesuojaus jonovarokekytkimillä ja komposiittikaapeilla

Asiakkaamme: Elenia

Pienjänniteverkkoa kaapeloidessa halutaan etsiä uusia kustannustehokkaita ratkaisuja verkon suunnitteluun sekä materiaaleihin ja komponentteihin. Verkon rakentaminen nopeutuu ja varastointi helpottuu.

Lue lisää →

Smart Grid – Muuntamoautomaatio

Asiakkaamme: Caruna

Selektiivisen maasulkuvian suunnan selvitys muuntamoiden välillä vähentää merkittävästi vikapaikan etsimiseen käytettyä aikaa ja siten myös toisen maasulkuvian ylijännitteistä johtuvien sähkökatkojen riskiä. Helppo asentaa ja ylläpitää.

Lue lisää →